miercuri, 22 februarie 2017

Cum se obtine viza pentru Canada?

Începând cu 1 mai anul acesta, viza de Canada nu mai este necesară pentru persoanele care au deținut în trecut o viză canadiană sau care dețin în prezent o viză pentru Statele Unite. Pentru cei care nu întrunesc aceste condiții, viza pentru Canada este obligatorie până la 1 decembrie 2017.

UPDATE: Am primit viza !! 

Cum se obține viza pentru Canada?
1. On-line pe site-ul Guvernului Canadian. Pentru a aplica on-line trebuie să aveți toate actele pregătite și scanate, după care veți fi solicitat să trimiteți pașaportul la Centrul Pentru Primirea Cererilor de Viză Pentru Canada din București. Plata taxei de viză se poate face tot on-line cu un card bancar. În plus, mai trebuie plătită taxa pentru transmitere a pașaportului (cash sau în contul Organizației Internaționale pentru Migrație).
2. On-paper. Cererile pentru viza de Canada se pot trimite și în format scris tot la Centrul Pentru Primirea Cererilor de Viză Pentru Canada din București.Care sunt actele necesare?
a) Checklist
-Checklist IMM5484
-Checklist IMM5861
b) Formulare
-IMM5257 validat. Codul de bare generat trebuie pus primul, deasupra tuturor documentelor,
-IMM5257 Schedule 1 dacă ați răspuns afirmativ la întrebările 3-6 din formularul IMM5257,
-IMM5707 sau IMM5645,
-IMM5409 dacă este necesar,
-IMM5476 dacă este necesar,
-IMM5475 dacă este necesar.
c) Documente
- Dovada plății taxei de viză și de procesare a solicitărilor. Ambele taxe se pot plăti la Banca Transilvania. Atenție însă că sunt două taxe diferite, în două conturi diferite. Pentru taxa de viză se plătesc 70 de euro+ 2 euro comision, iar pentru taxa de procesare se plătesc 137,30 lei (ultima taxă se poate plăti și cash, dacă depuneți actele în persoană și nu prin curier),
- Pașaportul în original,
- Copie după pașaport,
- Două fotografii cu numele, prenumele și data nașterii scrise pe spate,
- Copie după certificatul de căsătorie,
-  Dovada suportului financiar (extras de cont),
- Copii după fluturaș de pensie, fluturaș de salar, contract de muncă, titluri de proprietate, cartea de identitate a mașinii, actul constitutiv al firmei, licența de funcționare a firmei (după caz),
- Adeverință de la locul de muncă,
- Adeverință de la școală, facultate, etc.,
- Scopul călătorie (invitația),
-  alte documente (ex. bilete de avion, rezervări, etc.).

Cum trimit actele dacă nu sunt din București?
După ce aveți toate actele gata, le puneți într-un plic și le trmiteți prin curier la adresa Centrului Pentru Primirea Cererilor de Viză Pentru Canada din București. 
În cazul în care sunt mai mulți aplicanți, fiecare trebuie să aibă un dosar separat. Dosarele le puteți băga într-un singur plic. Astfel, nu veți mai plăti curierul de x ori, ci numai o dată.
Când vă sună că sunt gata actele (aprox. 2 săptămâni), trebuie să faceți o comandă la curier să le preia de la Centru și să vi le aducă acasă cu plata transportului ramburs.

Baftă și multă răbdare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii: